Уголок потребителя

Уголок потребителя

15.05.2018

18 травня – останній день сплати єдиного податку підприємцями-єдинниками І та ІІ груп

Головне управління ДФС у Миколаївській області інформує, що суб’єкти господарської діяльності, які застосовують спрощену систему оподаткування, обліку та звітності, поділяються на окремі групи платників єдиного податку,
зокрема:

- перша група – фізичні особи-підприємці, які не використовують працю найманих осіб, здійснюють виключно роздрібний продаж товарів з торговельних місць на ринках або провадять господарську діяльність з надання побутових послуг населенню і обсяг доходу яких протягом календарного року не перевищує 300 тис. гривень;

- друга група – фізичні особи-підприємці, які здійснюють господарську діяльність з надання послуг, у тому числі побутових, платникам єдиного податку або населенню, виробництво або продаж товарів, діяльність у сфері ресторанного господарства, за умови, що протягом календарного року не використовують працю найманих осіб або кількість осіб, які перебувають з ними у трудових відносинах, не перевищує 10 осіб, а також обсяг доходу не перевищує 1 млн 500 тис. гривень.

Терміни сплати єдиного податку визначено ст.295 Податкового кодексу України.

Для підприємців І та ІІ груп встановлено граничний термін сплати єдиного податку — нe пізніше 20 числа поточного місяця.

При цьому, якщо 20 число припадає на вихідний або святковий день, — сплатити єдиний податок необхідно у попередній робочий день.

Таким чином, у 2018 році встановлено такі строки сплати єдиного податку за кожний конкретний місяць:

• 18 травня,
  • 20 червня,
  • 20 липня,
  • 20 серпня,
  • 20 вересня,
  • 19 жовтня,
  • 20 листопада,
  • 20 грудня.

Шановні підприємці! Будьте пильними та уважними, дотримуйтесь встановлених термінів подання звітності та сплачуйте податки до бюджету вчасно.

Найближчий строк сплати єдиного податку для підприємців І та ІІ груп спрощеної системи оподаткування – 18 травня 2018 року.

Звертаємо увагу, що у разі несплати або несвоєчасної сплати єдиного податку, відповідно до норм Податкового кодексу України, органи ДФС повинні застосувати до порушників штрафні санкції у розмірі 50 відс. від обраної ставки єдиного податку.

Джерело