Книга «Как самому составить договор» (примеры и рекомендации)

Уголок потребителя

Уроки для начинающих предпринимателей

15.05.2018

Уряд ухвалив план заходів щодо реалізації Стратегії розвитку малого і середнього підприємництва в Україні

10 травня Кабінет Міністрів України ухвалив план заходів щодо реалізації розробленої Мінекономрозвитку Стратегії розвитку малого і середнього підприємництва в Україні на період до 2020 року.

“В Україні діють майже 2 мільйони малих та середніх підприємств, що створюють більше половини всього валового продукту країни. Уряд та Мінекономрозвитку розуміють важливість підтримки та сприяння розвитку цього сектору економіки. Саме з цією метою ми ухвалили Стратегію розвитку малого і середнього підприємництва. Ухвалений сьогодні план у свою чергу покликаний активізувати та підвищити ефективність роботи Уряду щодо імплементації прописаних у Стратегії напрямів”, – зазначив перший віце-прем’єр-міністр – міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів.

Відповідний План передбачає реалізацію низки завдань:

• створення порталу МСП на базі офіційного сайту Мінекономрозвитку;
  • створення Офісу розвитку МСП при Мінекономрозвитку;
  • реалізацію пілотного проекту з часткового гарантування кредитів для МСП;
  • реалізацію пілотного проекту створення регіональної мережі центрів підтримки підприємництва;
  • запровадження програм розвитку МСП відповідно до пріоритетів інших стратегічних та програмних документів;
  • удосконалення регуляторних процедур, які регулюють діяльність МСП.

Відповідно до рішення Уряду, відповідальні за реалізацію плану міністерства та інші центральні органи виконавчої влади мають щоквартально звітувати Мінекономрозвитку щодо стану виконання передбачених документом Плану завдань.

Довідково

Стратегія розвитку малого і середнього підприємництва в Україні на період до 2020 року – стратегічний документ, що містить низку напрямів створення сприятливого середовища для його розвитку, розширення доступу до фінансування, спрощення податкового адміністрування, популяризація підприємницької культури та розвиток підприємницьких навичок, підвищення конкурентоспроможності та інноваційного потенціалу малого і середнього підприємництва.

З презентацією Стратегії можна ознайомитись тут.

Джерело