Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Рассылка новостей




18.05.2018

Термін для відмови у реєстрації платником єдиного податку четвертої групи

Сільськогосподарські товаровиробники (п. п. 14.1.235 п. 14.1 ст. 14 Податкового кодексу України (далі – ПКУ)), які обирають спрощену систему оподаткування та реєструються платниками єдиного податку четвертої групи, для включення до Реєстру платників єдиного податку четвертої групи повинні відповідати таким вимогам:

- мати сільськогосподарські угіддя, та/або земель водного фонду, що перебуває у власності сільськогосподарського товаровиробника або надана йому у користування, у тому числі на умовах оренди, які складають об’єкт оподаткування єдиного податку четвертої групи (п. 292 прим. 1. 1 ст. ст. 292 прим. 1 ПКУ);

- частка доходу сільськогосподарського товаровиробництва за попередній податковий (звітний) рік повинна дорівнювати або перевищувати 75 відсотків загального доходу сільськогосподарського товаровиробника (п.п. 4 п. 291.4 ст. 291 ПКУ);

- відсутність податкового боргу станом на 1 січня базового (звітного) року (п.п. 291.5 прим.1. 3 п. 291.5 прим.1 ст. 291 ПКУ);

- подання не пізніше 20 лютого загальної та звітної податкової декларації з єдиного податку четвертої групи з додатками: розрахунок частки сільськогосподарського товаровиробництва та відомості (довідку) про наявність земельних ділянок (п. п. 298.8.1 п. 298.8 ст. 298 ПКУ).

Саме подання не пізніше 20 лютого загальної та звітної податкової декларації з єдиного податку четвертої групи з додатками є підставою для розгляду питання щодо можливості переходу сільськогосподарського товаровиробника на спрощену систему оподаткування та реєстрації платником єдиного податку четвертої групи.

Рішення про включення сільськогосподарського товаровиробника до Реєстру платників єдиного податку четвертої групи приймається після виконання перевірки дотримання зазначених вище вимог обрання спрощеної системи, а також камеральної перевірки поданих податкових декларацій з єдиного податку четвертої групи, термін проведення якої встановлений п. 76.3 ст. 76 ПКУ та складає тридцять календарних днів.

Отже, контролюючий орган за місцем обліку (місцезнаходженням) юридичної особи надає письмову вмотивовану відмову у реєстрації платником єдиного податку четвертої групи та включення до Реєстру платників єдиного податку четвертої групи протягом тридцяти календарних днів, що настають за останнім днем граничного строку подання податкових декларацій з єдиного податку четвертої групи.

 Відділ організації роботи

Головного управління ДФС у Тернопільській області 

Additional Info

  • Размещение в RSS:: нет

Поделиться:

Количество просмотров: 966

Новий номер!

  • Звітуємо/сплачуємо податки за І квартал 2024 року
  • Річна звітність загальносистемника: заповнення додатка Ф2

Детальніше...

Мы на Facebook

Популярне