Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Рассылка новостей




29.05.2018

ІНФОРМАЦІЯ АМКУ ЩОДО АНТИКОНКУРЕНТНИХ УЗГОДЖЕНИХ ДІЙ НА РИНКУ СКРАПЛЕНОГО ГАЗУ

24 травня 2018 року в Комітеті відбулося перше засідання стосовно прийняття рішення у справі № 128-26.13/102-17, розпочатій у зв’язку з наявністю ознак на ринку скрапленого вуглеводневого газу в якості моторного пального (надалі – скраплений газ, СВГ) порушення у вигляді антиконкурентних узгоджених дій.

Відповідачами у справі є наступні суб’єкти господарювання:

- група «Надежда», в особі: ПП «Компанія «Надежда», ТОВ «Євростандарт-Автогаз», ТОВ «Л.В.», ТОВ «Газ постачання»,ТОВ «Монтажналадка», ТОВ «Надежда Ритейл», ТОВ «Надежда-Закарпаття»;

- група «WOG», в особі: ТОВ «Імпорт Транс Сервіс», ТОВ «ВОГ Ритейл», ТОВ «Нафтотрейд Ресурс»;

- група «ОККО», в особі: ПП «ОККО-Бізнес Контракт», ПП «ОККО-Контракт», ТОВ «ОККО-Рітейл», ТОВ «ОККО-Схід»;

- ТОВ «Авантаж 7»;

- ТОВ «Факторінг Груп».

Узгоджені дії вищезазначених суб’єктів господарювання полягали у схожому підвищенні цін на СВГ, при його реалізації у роздріб у серпні 2017 року, при тому, що аналіз ситуації на ринку спростовує наявність об’єктивних причин для вчинення відповідачами таких дій, що призвело до обмеження конкуренції.

За результатами розгляду справи було запропоновано визнати вищезазначені узгоджені дії відповідачів у справі порушенням законодавства про захист економічної конкуренції, передбаченим пунктом 1 статті 50 та частиною третьою статті 6 Закону України «Про захист економічної конкуренції».

На відповідному засіданні Комітету певними відповідачами були озвучені зауваження, пояснення та доводи стосовно попередніх висновків у справі № 128-26.13/102-17. Комітетом, в свою чергу, запропоновано до 06.06.2017 до 17:00 надати додаткову інформацію, яка до цього не була надана такими відповідачами з порушеного питання.

Відповідачів, що ще не встигли озвучити свої зауваження, пояснення та доводи, будуть заслухані Комітетом на наступних засіданнях, які відбудуться 29 та 31 травня відповідно.

Джерело

Additional Info

  • Размещение в RSS:: нет

Поделиться:

Количество просмотров: 743

Новий номер!

  • Звітуємо/сплачуємо податки за І квартал 2024 року
  • Річна звітність загальносистемника: заповнення додатка Ф2

Детальніше...

Мы на Facebook

Популярне