Книга «Как самому составить договор» (примеры и рекомендации)

13.06.2018

Парламент відтермінував вступ в дію Закону «Про ЖКП» в частині регулювання комунальних послуг, - Геннадій Зубко

Парламент прийняв за основу та в цілому законопроект 8424, яким відтерміновується до 01 травня 2019 року ведення в дію Закону «Про ЖКП», лише в частині регулювання комунальних послуг. Це вода, тепло, поводження з відходами, електропостачання і газ. В той же час, з 10 червня цього року вводиться в дію послуга з управління багатоквартирним будинком. З наступного місяця власники багатоквартирних будинків зможуть самостійно обирати собі управителя. Так прокоментував прийняття надважливого закону Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.

За його словами, необхідність прийняття законопроекту обумовлена невідповідністю вступу в дію закону «Про ЖКП» і прийняття рішення власниками щодо форми управління будинком.

«На виконання законів «Про ЖКП» та «Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання» вже розробляється понад 50 підзаконних актів, 30 з яких вже затверджено. Але реформа енергоефективності не проста і наразі існують розбіжності в її впровадженні. Цим законом ми відтерміновуємо введення в дію пені за житлово-комунальні послуги та, відповідно, штрафні санкції до виконавців послуг. Також уточнені перехідні положення щодо компенсації субсидій та пільг на внески, які стосуються встановлення лічильників, та на послуги з управління будинком», - зазначив Геннадій Зубко.

Нагадаємо, ЗУ «Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання» був прийнятий парламентом  22 червня 2017 року, ЗУ «Про ЖКП» - 09 листопада 2017 року.

Джерело