Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Рассылка новостей




22.06.2018

Як заповнювати касові документи: роз’яснення НБУ

Лист НБУ від 14.06.2018 № 50-0007/32822

У реквізиті «№ з/п» прибуткового та видаткового касових ордерів проставляється номер за порядком таких ордерів. При цьому, зважаючи що касові ордери оформлюються на кожну операцію з приймання/видачі готівки, у реквізиті «№ з/п» проставляють «1».

Для прибуткових та видаткових касових ордерів у реквізиті «№ з/п» Журналу реєстрації прибуткових та видаткових касових документів (типова форма № КО-3а) використовують єдину наскрізну нумерацію. Вона не передбачає окремої нумерації для ПКО та ВКО. Номери, які проставляють у колонках 3 та 7 можуть не співпадати з нумерацією, зазначеною у реквізиті «№ з/п» Журналу реєстрації прибуткових та видаткових касових документів.

При цьому безпосередня нумерація самих ПКО та ВКО можуть вестись в хронологічному порядку з початку кожного наступного місяця.

У реквізиті «Додатково» ПКО та ВКО зазначаються документи, що додаються до нього та є підставою для внесення або видачі готівки.

Нагадаємо, що раніше податківці дійшли висновку, порядковий номер на прибутковому/видатковому ордері має збігатися з номером касового ордера та записом у Журналі реєстрації прибуткових і видаткових касових документів.

Джерело: Головбух24

Поделиться:

Количество просмотров: 2348

Новий номер!

  • Перехід ФОП із ЗС на ЄП: заява на перехід, звітність, ЄСВ
  • ФОП-єдинник та оптовий продаж моторних олив: чи можливо це?
  • Проблемні питання щодо заповнення додатка ЄСВ1 загальносистемниками

Детальніше...

Мы на Facebook

Популярне