Уголок потребителя

12.07.2018

В Україні заборонили рекламу на стовпах

Верховна Рада України заборонила розміщення реклами на опорних і інших елементах контактної мережі, на засобах та обладнанні зовнішнього освітлення.

За ухвалення відповідного законопроекту № 3454 про внесення змін до закону України Про рекламу проголосували 226 народних депутатів.

Закон забороняє розміщення реклами або рекламних засобів на підтримуючих, опорних та інших елементах контактної мережі, на засобах та обладнанні (в тому числі опорах) зовнішнього освітлення.

У пояснювальній записці до документа наголошується, що його прийняття "має обмежити тотальне панування в міському просторі рекламоносіїв, яке призвело до тотального забруднення наших вулиць і площ, і має сприяти збереженню автентичності та просторовій композиції об'єктів культурної спадщини та архітектурних ансамблів, поліпшити ситуацію в сфері безпеки дорожнього руху".

Зазначимо, що законопроект було зареєстровано у парламенті ще в листопаді 2015 року, але ухвалили його в першому читанні в травні 2017 року.

Джерело