Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Рассылка новостей




20.07.2018

Оздоровчі спортивні послуги та РРО

Суб’єкт господарювання здійснює фізкультурно-оздоровчу та спортивну діяльність. Чи має він право не застосовувати РРО при наданні послуг?

Станислав Кубрин , главный государственный ревизор-инспектор

Андрей Цимбалюк , главный государственный ревизор-инспектор

Суб’єкти господарювання, які здійснюють розрахункові операції у готівковій та/або безготівковій формі при продажу товарів (наданні послуг), згідно зі ст. 3 Закону про РРО зобов’язані проводити розрахункові операції на повну суму покупки (надання послуги) через зареєстровані, опломбовані у встановленому порядку та переведені у фіскальний режим роботи РРО з роздрукуванням відповідних розрахункових документів, що підтверджують виконання розрахункових операцій, або у випадках, передбачених цим Законом, — із застосуванням зареєстрованих у встановленому порядку РК.

Статтею 9 Закону про РРО визначено випадки, за яких суб’єкти господарювання мають право не застосовувати РРО та РК.

Так, п. 4 цієї статті надано право проводити розрахунки готівкою зі споживачами без використання РРО та РК при продажу квитків на відвідування культурно-спортивних і видовищних закладів.

Отже, суб’єкт господарювання, який здійснює фізкультурно-оздоровчу та спортивну діяльність, при наданні послуг зобов’язаний застосовувати РРО у разі проведення розрахункових операцій у готівковій та/або безготівковій формі (із застосуванням платіжних карток, платіжних чеків, жетонів тощо).

ВИКОРИСТАНА ЛІТЕРАТУРА

Податковий кодекс — Податковий кодекс України від 02.12.2010 р. № 2755-VI. Закон про РРО — Закон України від 06.07.95 р. № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг». Закон № 5007 — Закон України від 21.06.2012 р. № 5007-VI «Про ціни і ціноутворення». Положення № 13 — Положення про форму та зміст розрахункових документів, затверджене наказом Мінфіну України від 21.01.2016 р. № 13

Джерело

Additional Info

  • Размещение в RSS:: нет

Поделиться:

Количество просмотров: 1041

Новий номер!

  • Перехід ФОП із ЗС на ЄП: заява на перехід, звітність, ЄСВ
  • ФОП-єдинник та оптовий продаж моторних олив: чи можливо це?
  • Проблемні питання щодо заповнення додатка ЄСВ1 загальносистемниками

Детальніше...

Мы на Facebook

Популярне