Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Рассылка новостей




20.07.2018

У яких випадках при використанні РРО, необхідно подавати Звіт за формою № ЗВР-1?

Суб'єкти господарювання, які використовують РРО, повинні подавати до органів державної податкової служби по дротових або бездротових каналах зв'язку електронні копії розрахункових документів і фіскальних звітних чеків, які містяться на контрольній стрічці в пам'яті РРО або в пам'яті модемів, які до них приєднані.

Отже, якщо при проведенні готівкових розрахунків використовуються РРО, що подають до фіскальних органів по дротових або бездротових каналах зв'язку електронні копії розрахункових документів і фіскальних звітних чеків, то подавати звіт за формою N ЗВР-1, не потрібно.

Суб’єкти господарювання, які здійснюють розрахункові операції в готівковій та/або в безготівковій формі (із застосовуванням платіжних карток, платіжних чеків, жетонів тощо) при продажу товарів (наданні послуг) у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, зобов’язані подавати до контролюючих органів звітність, пов’язану із застосуванням РРО та розрахункових книжок (РК), не пізніше 15 числа наступного за звітним місяця у разі, якщо не передбачено подання інформації по дротових або бездротових каналах зв’язку.

Використання книги обліку розрахункових операцій (КОРО), зареєстрованої на РРО, передбачає, зокрема, у разі виходу з ладу РРО чи відключення електроенергії здійснення записів за обліком розрахункових квитанцій.

Звітність, пов’язана з використанням розрахункових квитанцій, подається у складі:

- Звіту про використання книг обліку розрахункових операцій (розрахункових книжок) (форма № ЗВР-1),

- Довідки про використані розрахункові книжки (додаток до «Порядку подання звітності, пов’язаної із використанням книг обліку розрахункових операцій (розрахункових книжок)», затвердженого наказом МФУ від 21.01.2016 № 13).

Отже, на період виходу з ладу РРО або у разі тимчасового відключення електроенергії, коли використовувалась розрахункова книжка, суб’єкти господарювання подають до контролюючих органів Звіт за формою № ЗВР-1; Довідку про використані розрахункові книжки у разі використання розрахункових квитанцій.

Зазначена норма передбачена п. 7 ст. 3 Закону України від 06.07.1995 № 265/95 «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг»; п. 6 глави 4 розд. II «Порядку реєстрації та ведення розрахункових книжок, книг обліку розрахункових операцій», затвердженого наказом МФУ від 14.06.2016 № 547; п.3, п.4 «Порядку подання звітності, пов'язаної із використанням книг обліку розрахункових операцій (розрахункових книжок)», затвердженого наказом МФУ від 21.01.2016 № 13.

Джерело: Головне управління ДФС у Запорізькій області

Additional Info

  • Размещение в RSS:: нет

Поделиться:

Количество просмотров: 5097

Новий номер!

  • Звітуємо/сплачуємо податки за І квартал 2024 року
  • Річна звітність загальносистемника: заповнення додатка Ф2

Детальніше...

Мы на Facebook

Популярне