30.07.2018

Все про субсидії від Мін’юсту

З 1 травня 2018 року змінився порядок призначення субсидій. Міністерство юстиції України в межах реалізації проекту «Я МАЮ ПРАВО!» розпочало інформаційну кампанію щодо порядку оформлення громадянами субсидій.

Мін’юст підготував та розповсюдив оновлені інформаційні матеріали, які вже направлені на Головні територіальні управління юстиції та систему безоплатної правової допомоги.

Мета кампанії – інформування громадян про зміни, що торкнулися правил призначення субсидії. Так, відтепер рішення про призначення субсидії, відмову або подання документів на розгляд комісії приймається структурним підрозділом з питань соціального захисту населення протягом 10 календарних днів з дня подання заяви. А субсидія призначається в єдиному порядку –  починаючи з місяця звернення до дати закінчення опалювального (неопалювального) сезону.

«Ми хочемо, аби люди знали свої права, користувалися ними і орієнтувалися, що треба робити, коли їх порушують. Зміни в порядку оформлення субсидій відбуваються щороку, тому в межах реалізації проекту «Я МАЮ ПРАВО!» ми намагаємося проінформувати якнайбільше людей щодо цих нововведень та пояснити, хто має право на субсидію, на яких умовах її призначають і коли можуть припинити. Саме на це спрямована нова інформаційна кампанія Мін’юсту», -  зазначила заступник Міністра юстиції Іванна Смачило.

В буклеті можна дізнатися про те, хто може оформити субсидію, куди потрібно звертатися для оформлення субсидії та в яких випадках надання субсидій можуть припинити.

Завантажити оновлений буклет та інші інформаційні матеріали Мін’юсту можна за посиланням: http://pravo.minjust.gov.ua/pro-nash-proekt/

Джерело