Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Рассылка новостей




03.08.2018

Е-сигарети планують оподатковувати акцизом

Верховною Радою України зареєстровано законопроект від 26.07.2018 р. № 8601-1, яким вносяться зміни до Податкового кодексу та деяких законодавчих актів України щодо визначення та оподаткування електронних сигарет.

Документом пропонується внести зміни до Закону України «Про заходи щодо попередження та зменшення вживання тютюнових виробів і їх шкідливого впливу на здоров’я населення», Закону України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів» та Податкового Кодексу.

Зокрема, у Податковому Кодексі пропонується:

  • визначити поняття «електронна сигарета» та «заправний контейнер»;
  • до переліку підакцизних товарів (продукції) додати рідину, яка використовується в електронних сигаретах;
  • доповнити нову ст. 215.3.3–1, якою встановлюватиметься ставка акцизного податку на рідину, яка використовується в електронних сигаретах.

У Законі України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів» запропоновано визначити поняття «електронна сигарета» і «заправний контейнер», та запровадити заборону на продаж електронних сигарет та заправних контейнерів.

Головною метою законопроекту є забезпечення високого рівня захисту здоров’я людини, особливо молоді, від шкідливого впливу електронних сигарет, а також виконання зобов’язань України відповідно до РКБТ ВООЗ.

Джерело

Additional Info

  • Размещение в RSS:: нет

Поделиться:

Количество просмотров: 783

Новий номер!

  • Перехід ФОП із ЗС на ЄП: заява на перехід, звітність, ЄСВ
  • ФОП-єдинник та оптовий продаж моторних олив: чи можливо це?
  • Проблемні питання щодо заповнення додатка ЄСВ1 загальносистемниками

Детальніше...

Мы на Facebook

Популярне