08.08.2018

У Міністерстві фінансів України немає фахівців для якісного формування митної політики?

Про це сказала народний депутат фракції Партії «Блок Петра Порошенка», голова Комітету з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна, повідомляє прес-служба БПП.

«Мінфін формує податкову і митну політику, але хто з фахівців є в Мінфіні з митної політики, щоб її правильно направляти. Необхідно провести справжню реформу митниці», — підкреслила голова профільного комітету.

Вона також зауважила, що в Міністерстві немає фахівців для якісного формування митної політики.

За словами Южаніної, члени профільного комітету неодноразово звертали увагу на порушення на митниці.

«Я неодноразово запрошувала виконуючого обов'язки і главу ДФС для заслуховування тих фактів, які збирали члени комітету щодо підміни товару. Ми надавали конкретний список підприємств, копії вантажних декларацій, щоб дізнатися про ситуацію на митниці. Всі роки підміна товару існувала та існує до цих пір, але часи змінилися. Зараз є всі технічні можливості, домовленості з країнами-сусідами, щоб такої підміни не відбувалося. Зараз під час реформи не впроваджуються необхідні кошти. Це можна пояснити тим, що митниця грає другорядну роль в ДФС», — сказала Южаніна.

Южаніна також додала, що необхідно прибрати всі правоохоронні органи із списку контролюючих відомств на митниці.

Як повідомлялося, 7 червня Верховна Рада звільнила Олександра Данилюка з посади міністра фінансів України.

Кабмін призначив в.о. міністра фінансів Оксану Маркарову.

Джерело