Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Рассылка новостей




13.08.2018

Довідка про відсутність податкового боргу: коли відмовляють у наданні

Порядок видачі довідки про відсутність заборгованості з податків, зборів, платежів, що контролюються органами доходів і зборів затверджений наказом Міністерства доходів і зборів України від 10.10.2013 р. № 567 (далі – Порядок № 567), який наразі продовжує діяти у частині, що не суперечить чинному законодавству України.

Відповідно до п. 5 Порядку № 567 контролюючий орган визначає наявність/відсутність у платника податків податкового боргу на дату формування довідки про відсутність заборгованості з податків, зборів, платежів, що контролюються органами доходів і зборів (далі — довідка), з урахуванням наявності/відсутності такого боргу в інформаційних системах контролюючих органів за основним та неосновним місцем обліку платника податків.

Пунктом 8 Порядку № 567 передбачено, що за наявності у платника податків податкового боргу органом доходів і зборів готується лист платнику податків (у довільній формі) з вмотивованою відмовою щодо видачі довідки, який надсилається на адресу платника податків.

Отже, підставою для відмови у наданні довідки є наявність у платника податків податкового боргу на дату здійснення в інформаційних системах органів ДФС перевірки такого показника, необхідної для формування довідки.

Водночас форма заяви на видачу довідки, встановлена додатком 2 до Порядку № 567, передбачає інформування платником податків про триваючий процес адміністративного (судового) оскарження суми грошового зобов’язання шляхом проставляння відповідної позначки.

ЗІР 140.06

Джерело: ЗІР

Additional Info

  • Размещение в RSS:: нет

Поделиться:

Количество просмотров: 954

Новий номер!

  • Звітуємо/сплачуємо податки за І квартал 2024 року
  • Річна звітність загальносистемника: заповнення додатка Ф2

Детальніше...

Мы на Facebook

Популярне