Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Рассылка новостей




11.09.2018

Чи зобов’язаний постачальник алкоголю перевіряти наявність ліцензії у покупця

У постачальника можуть звичайно виникнути сумніви з приводу легальної закупівлі контрагентом алкоголю, і, власне, закономірна цікавість наявності в нього ліцензії. Цього ніхто не забороняє, але чи вимагає - ДФС відповіла в ІПК від 04.09.2018 р. № 3827/6/99-99-12-01-01-15/ІПК.

Так, Згідно з статтею 42 ГКУ підприємництво - це самостійна, ініціативна, систематична, на власний ризик господарська діяльність, що здійснюється суб’єктами господарювання (підприємцями) з метою досягнення економічних і соціальних результатів та одержання, прибутку.

Водночас, ст. 627 ЦКУ зазначено, що сторони є вільними в укладенні договору, виборі контрагента та визначенні умов договору. Отже, чинними нормативно-правовими актами у сфері регулювання виробництва та обігу спирту, алкогольних напоїв і тютюнових виробів не передбачений обов’язок суб’єкта господарювання перевіряти наявність у контрагента ліцензії на відповідний вид діяльності.

Разом з цим повідомляємо, що на офіційному веб-порталі ДФС, як органу ліцензування, розміщено інформацію з ліцензійних реєстрів виданих ліцензій на виробництво, оптову та роздрібну торгівлю алкогольними напоями та тютюновими виробами відповідно до вимог п. 7 прим. 1 Порядку формування, ведення і користування відомостями ліцензійного реєстру та подання їх до Єдиного ліцензійного реєстру, затвердженого постановою КМУ від 08.11.2000 р. № 1658.

Джерело: «Інтерактивна бухгалтерія»

Additional Info

  • Размещение в RSS:: нет

Поделиться:

Количество просмотров: 1070

Новий номер!

  • Звітуємо/сплачуємо податки за І квартал 2024 року
  • Річна звітність загальносистемника: заповнення додатка Ф2

Детальніше...

Мы на Facebook

Популярне