Уголок потребителя

12.09.2018

Починаєте займатися новим видом діяльності – подайте таблицю даних

Для уникнення блокування податкових накладних у випадку, коли платник податку починає займатись новим видом діяльності, податківці зазначають про можливість подання Таблиці даних платника податку до початку такої діяльності

ФСУ у підкатегорії 101.17 ресурсу «ЗІР» зазначила, що платник податку, який розпочинає здійснювати новий вид діяльності, подає та заповнює Таблицю даних платника податку згідно з п. 31 Порядку №117 із поясненням, в якому зазначається діяльність, із можливим посиланням на податкову та іншу звітність платника податку.

На підставі цієї норми податківці й дійшли висновку. Якщо платник податку розпочинає здійснювати новий вид діяльності, то Таблиця даних платника податку заповнюється та подається згідно з п. 31 Порядку №117.

Таблиця даних платника податку подається платником податку в електронній формі.

Згідно із п. 30 Порядку №117 у таблиці даних платника податку зазначаються:

– види економічної діяльності відповідно до Класифікатора видів економічної діяльності (КВЕД ДК 009:2010);

– коди товарів згідно з УКТ ЗЕД, що постачаються (виготовляються) та/або придбаваються (отримуються) платником податку;

– коди послуг згідно з Державним класифікатором продукції та послуг (ДК 016-2010), що постачаються (виготовляються) та/або придбаваються платником податку.

Джерело Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс