Уголок потребителя

14.09.2018

Яку групу платників ЄП має право обрати ФОП, яка здійснює господарську діяльність з ремонту автотранспортних засобів?

Узагальнюючою податковою консультацією щодо віднесення до певної групи (другої або третьої) платників єдиного податку фізичних осіб – підприємців, які здійснюють діяльність з надання послуг, затвердженою наказом ДПС України від 20.02.12 №137, визначено, що якщо фізична особа – підприємець здійснює ремонт автотранспортного засобу відповідно до договору, згідно з яким замовником є фізична особа (у якої виник страховий випадок), яка підписує акт виконаних робіт, але оплату виконаних послуг з ремонту автотранспортного засобу фізичної особи здійснює страхова компанія, то такий підприємець має право обрати другу групу платника єдиного податку.

Якщо фізична особа – підприємець здійснює ремонт автотранспортного засобу відповідно до договору, згідно з яким замовником є страхова компанія, яка підписує акт виконаних робіт та здійснює оплату за виконання послуг у зв’язку з настанням страхового випадку, то такий підприємець має право обрати третю групу платника єдиного податку.

Довідково: Загальнодоступний інформаційно –довідковий ресурс (категорія 107.01).

Сектор комунікацій ГУ ДФС у Волинській області