Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Рассылка новостей




18.10.2018

Яким документом підтвердити факт придбання сільгосппродукції у фізособи

Документом, підтверджуючим придбання сільгосппродукції у фізичних осіб, не зареєстрованих суб’єктами підприємницької діяльності є, зокрема, акт закупки, оформлений відповідно до вимог чинного законодавства, та який містить дані про продавця такої продукції, що дають змогу його ідентифікувати.

Водночас п. 177.7 ПКУ встановлено, що фізична особа - підприємець вважається податковим агентом працівника - фізичної особи, яка перебуває з нею у трудових, цивільно-правових відносинах, або будь-якої іншої фізичної особи щодо будь-яких оподатковуваних доходів, нарахованих (виплачених, наданих) на користь такої особи. Про одержані фізичними особами доходи та сплачені з них суми податку податкові агенти зобов’язані повідомити контролюючі органи за формою № 1ДФ. Доходи, отримані від продажу власної продукції тваринництва відображаються у податковому розрахунку за ф. 1ДФ під ознакою доходу «179».

Водночас податкова накладна при здійсненні операції, з постачання особам, які не зареєстровані як платники ПДВ, сільськогосподарської продукції та продуктів переробки, раніше придбаних (заготовлених) таким платником податку у фізичних осіб, заповнюється з урахуванням особливостей, встановлених для податкових накладних, складених на постачання неплатникам ПДВ, та виходячи з бази оподаткування, визначеної п. 189.12 ПКУ.

ІПК ГУ ДФС у Закарпатськiй областi

від 10.10.2018 р. № 4371/Ш/99-99-13-01-02-14/ІПК

Джерело: «Інтерактивна бухгалтерія»

Additional Info

  • Размещение в RSS:: нет

Поделиться:

Количество просмотров: 759

Новий номер!

  • Звітуємо/сплачуємо податки за І квартал 2024 року
  • Річна звітність загальносистемника: заповнення додатка Ф2

Детальніше...

Мы на Facebook

Популярне