Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Рассылка новостей




30.10.2018

Контроль за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів. Відповіді на питання

У ГУ ДФС у Дніпропетровській області проведено телефонну «гарячу лінію»

Сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» начальника відділу ліцензування роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами, контролю за виробництвом та обігом спирту, спиртовмісної продукції, алкогольних напоїв та тютюнових виробівуправління контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів Головного управління ДФС у Дніпропетровській області Андрія Первого на тему: «Контроль за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів»

Питання 1. Вітаю. Підкажіть будь ласка, чи змінились мінімально оптово-роздрібні ціна на алкогольні напої?

Відповідь. Добрий день. Відповідно до Постанови КМУ від 05 вересня 2018 року №748 «Про внесення змін до Постанови від 30.10.2008 №957», яка вступила в дію 02.10.2018 встановлено новий розмір мінімальних оптово-відпускних і роздрібних цін на окремі види алкогольних напоїв. Так, одна пляшка горілки об’ємом 0,5л. міцністю 40% алк. повинна коштувати в роздрібній мережі не нижче 89,4 грн.

Питання 2. У мене таке питання: чи дійсно заборонено реалізовувати у м. Дніпро алкогольні напої після 22.00 годин?

Відповідь. Так. Закон України від 22 березня 2018 року № 2376-VIII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо надання органам місцевого самоврядування повноважень встановлювати обмеження продажу пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових».

Так, рішенням Дніпровської міської ради від 23 травня 2018 року №41/32 встановлена заборона продажу пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових суб'єктами господарювання (крім закладів ресторанного господарства) на території м. Дніпра з 22.00 до 07.00 год. щодня, у тому числі у вихідні дні та на свята.

Питання 3. Яка відповідальність за реалізацію алкогольних напоїв у заборонений час доби?

Відповідь. Відповідно до ст. 17 ЗУ від 19 грудня 1995 року №481/95-ВР «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів» (із змінами та доповненнями) до суб'єктів господарювання застосовуються фінансові санкції у вигляді штрафу у розмірі 6800 гривень.

Питання 4. Хочу запитати. Чому на сигарах та сигаріллах з’явились марки акцизного податку з новим дизайном?

Відповідь. Відповідно до постанови КМУ від 04 квітня 2018 року № 257 «Деякі питання маркування тютюнових виробів» затверджено та з 01.07.18 запроваджено нові зразки марок акцизного податку для тютюнових виробів вітчизняного та імпортного виробництва (крім сигарет з фільтром та без фільтра, цигарок).

Additional Info

  • Размещение в RSS:: нет

Поделиться:

Количество просмотров: 1016

Новий номер!

  • Перехід ФОП із ЗС на ЄП: заява на перехід, звітність, ЄСВ
  • ФОП-єдинник та оптовий продаж моторних олив: чи можливо це?
  • Проблемні питання щодо заповнення додатка ЄСВ1 загальносистемниками

Детальніше...

Мы на Facebook

Популярне