Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Рассылка новостей




01.11.2018

Підприємці, перевіряйте посвідчення інспектора праці –обов’язково! – закликають фахівці Управління Держпраці

Постійне спілкування з роботодавцями (зустрічі, семінари, інспекційні відвідування, консультації) дає фахівцям Управління Держпраці можливість визначити найбільш актуальні теми. Серед таких – що необхідно знати, щоб переконатися у справжності інспектора, як не потрапити на гачок шахраїв, які можуть представлятися інспектором праці і вимагати винагороду за «свої послуги».

Актуальність цієї теми підтвердилася, зокрема, і на форумі підприємців у Рівному, присвяченому перевіркам Держпраці. Учасник форуму, головний державний інспектор сектору з питань державного нагляду та контролю за додержанням законодавства про працю Управління Держпраці у Рівненській області Олександр Біловол продемонстрував підприємцям, як виглядає справжнє посвідчення інспектора Держпраці. Фахівець докладно роз’яснив, за якими критеріями перевіряти і де можна отримати потрібну інформацію.

Тож що обов’язково знати роботодавцю!

1. На початку інспекційного відвідування інспектор зобов’язаний пред’явити службове посвідчення і направлення на проведення контрольного заходу.

2. Направлення на проведення інспекційного відвідування повинне бути скріплене печаткою та підписом відповідної посадової особи. В направленні також обов’язково зазначені суб’єкт господарювання, дата початку та закінчення контрольного заходу та підстава для проведення інспекційного відвідування. Окрім цього, у направленні вказуються прізвища та ініціали інспекторів.

3. Інформацію щодо виданих інспекторам праці Держпраці та органів місцевого самоврядування посвідчень можна перевірити на сайті Державної служби України з питань праці у розділі “Здійснення державного контролю за додержанням законодавства про працю” або за телефоном (044) 288-10-00. Увага! Якщо особи, що прибули з метою проведення інспекційного відвідування, не пред’явили вказаних документів, то суб’єкт господарювання має право їх не допускати.

Уся важлива для роботодавців інформація про порядок проведення заходів контролю за додержанням законодавства про працю розміщена на сайті Управління Держпраці у Рівненській області у рубриці «Трудове законодавство», підрубриці «Контроль за додержанням законодавства про працю» http://rv.dsp.gov.ua/kontrol-za-doderzhanniam-zakonodavst/

Джерело

Additional Info

  • Размещение в RSS:: нет

Поделиться:

Количество просмотров: 1342

Новий номер!

  • Перехід ФОП із ЗС на ЄП: заява на перехід, звітність, ЄСВ
  • ФОП-єдинник та оптовий продаж моторних олив: чи можливо це?
  • Проблемні питання щодо заповнення додатка ЄСВ1 загальносистемниками

Детальніше...

Мы на Facebook

Популярне