Книга «Как самому составить договор» (примеры и рекомендации)

08.11.2018

Чи діють електронні цифрові підписи, які були згенеровані до набрання чинності Закону України «Про електронні довірчі послуги»?

Головне управління ДФС у м. Києві інформує, що 7 листопада 2018 року набрав чинності Закон України від 5 жовтня 2017 року № 2155-VIII «Про електронні довірчі послуги» у пункті 5 розділу VII якого зазначено, що електронний цифровий підпис та посилений сертифікат відкритого ключа, що його підтверджує, видані відповідно до вимог Закону України від 22 травня 2003 року № 852-IV «Про електронний цифровий підпис» до набрання чинності Законом, використовуються користувачами електронних довірчих послуг, кваліфікованими надавачами електронних довірчих послуг, які продовжують їх обслуговувати, відповідно як кваліфікований електронний підпис та кваліфікований сертифікат електронного підпису до закінчення строку дії посиленого сертифіката відкритого ключа, але не пізніше двох років з дня набрання чинності Законом.

Звертаємо увагу, Закон України від 5 жовтня 2017 року № 2155-VIII «Про електронні довірчі послуги» опубліковано в Офіційному віснику України від 21.11.2017р. №91.