19.11.2018

Не сплатив аліменти - залишився без водійського посвідчення!

Завдяки законодавчим новаціям, що дозволяють позбавляти водійського посвідчення за несплату аліментів, боржник Дніпропетровщини згадав про свій батьківський обов’язок.

Законодавчі новації, спрямовані на посилення захисту права дитини на належне утримання, стали дієвим інструментом впливу на неплатників аліментів. І серед них – тимчасове обмеження у праві керування транспортними засобами.

Так, ухиляючись довгий час від сплати аліментів, мешканець Дніпропетровщини заборгував майже 84 тис грн. Державним виконавцем Соборному ВДВС міста Дніпра ГТУЮ у Дніпропетровській області було застосовано до нього усі передбачені чинним законодавством заходи примусового впливу та реальним важелем виявилось тимчасове обмеження у праві керування транспортними засобами.

Адже згідно ч. 3 ст. 126 Кодексу України про адміністративне правопорушення керування транспортним засобом особою, стосовно якої встановлено тимчасове обмеження у праві керування транспортними засобами, тягне за собою позбавлення права керування транспортними засобами на строк від трьох до шести місяців. Саме ця санкція змусила неплатника згадати про свій батьківський обов’язок та влаштуватися на роботу аби в подальшому вчасно сплачувати аліменти.

Як видно, такий дієвий захід допомагає зменшити заборгованість зі сплати аліментів та забезпечити належне утримання своєї дитини, що, в свою чергу, сприяє захисту її прав.

Additional Info

• Размещение в RSS:: нет