Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Рассылка новостей




22.11.2018

Гліб Пригунов: «Комфортні умови для бізнесу та збереження державних інтересів водночас – це можливо!»

Голова Дніпропетровської обласної ради озвучив свою позицію щодо взаємодії підприємців та державних установ в області. Він зазначив, що сьогодні бізнес постійно страждає від безкінечних перевірок та штрафів від багатьох інстанцій: «Наша мета, аби для підприємців були створені максимально комфортні умови праці. Бізнес повинен отримувати прибуток! Від цього ж і напряму залежить наповнення бюджету області. Наразі у цьому напрямку важливим кроком є налагодження соціального діалогу – влада, бізнес, профспілки».

Сьогодні до обласної ради були запрошені представники бізнесу області, керівники 11 контролюючих інспекцій та профспілки. На круглому столі за темою «Вимоги інспекції – європейські підходи» вирішували, яким саме способом можливо покращити систему роботи «підприємства – контролюючі органи». Серед усіх запрошених держустанов найбільшу кількість скарг від бізнесу отримала Інспекція з питань праці. У 2017 році установа у ході перевірок оштрафувала підприємців області на 105 млн грн., лише 5 з яких вони виплатили. У цьому році штраф наразі складає 140 млн. Учасники круглого столу впевнені, що така статистика є неприпустимою, адже навіть для роботи судів щодо усіх цих справ між бізнесом та Інспекцією з бюджету витрачаються чималі кошти. Це робить саме існування контролюючого органу невигідним для області.

В результаті круглого столу в обласній раді вирішили наступне. По-перше, потрібно підвищити обізнаність бізнесу стосовно претензій контролюючих органів, аби підприємці знали свої права. По-друге, необхідно ввести метод відстроченого накладання штрафів. Тобто – інспекція знаходить якість невідповідності і дає час – припустимо місяць – підприємству, аби виправити їх. Лише у разі невиконання цих зауважень під час другого візиту вже накладається штраф. «Такі умови відповідають європейським нормам та стандартам ведення соціального діалогу і взаємодії між бізнесом і державою. Саме до цивілізованого підходу ми останні роки і прагнемо. 17 листопада рік тому ми підписали угоду з німецьким об’єднанням роботодавців NОRDMETALL. Разом ми працюємо над впровадженням на Дніпропетровщині німецького досвіду здійснення інспекцій у трудових відносинах», - зазначив Гліб Пригунов.

За матеріалами прес-служби Дніпропетровської обласної ради

Additional Info

  • Размещение в RSS:: нет

Поделиться:

Количество просмотров: 1114

Новий номер!

  • Звітуємо/сплачуємо податки за І квартал 2024 року
  • Річна звітність загальносистемника: заповнення додатка Ф2

Детальніше...

Мы на Facebook

Популярне