28.11.2018

Документи про введення воєнного стану в Україні будуть опубліковані в газеті ”Урядовий кур’єр“

На адресу редакції газети «Урядовий кур’єр» надходять численні запити щодо опублікованого в № 223 Указу Президента України від 26 листопада 2018 р. № 390, яким вводиться в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 26 листопада 2018 року «Щодо надзвичайних заходів із забезпечення державного суверенітету і незалежності України та введення воєнного стану в Україні», в якому Радою національної безпеки і оборони України запропоновано Президентові України ввести з 14 години 00 хвилин 26 листопада 2018 року воєнний стан в Україні строком на 60 діб до 14 години 00 хвилин 25 січня 2019 року.

Указом Президента України від 26 листопада 2018 року №392 було уведено в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 26 листопада 2018 року «Про внесення зміни до рішення Ради національної безпеки і оборони України від 26 листопада 2018 року «Щодо надзвичайних заходів із забезпечення державного суверенітету і незалежності України та введення воєнного стану в Україні», згідно з яким Радою національної безпеки і оборони України було уточнено пропозицію Президентові України щодо скорочення строку, на який вводиться воєнний стан в Україні, до 30 діб.

Згідно з вимогами статті 5 Закону України «Про правовий режим воєнного стану» пропозиції щодо введення воєнного стану в Україні або в окремих її місцевостях на розгляд Президентові України подає Рада національної безпеки і оборони України та у разі прийняття рішення щодо необхідності його введення Президент України видає Указ про введення воєнного стану в Україні або в окремих її місцевостях і негайно звертається до Верховної Ради України щодо його затвердження та подає одночасно відповідний проект закону.

З урахуванням зазначених вимог Закону України «Про правовий режим воєнного стану» Президентом України видано Указ від 26 листопада 2018 р. №393, статтею 1 якого в Україні вводиться воєнний стан із 14 години 00 хвилин 26 листопада 2018 року строком на 30 діб до 14 години 00 хвилин 26 грудня 2018 року. Цей Указ Президента України відповідно до пункту 31 частини першої статті 85 Конституції України 26 грудня 2018 року затверджений Верховною Радою України.

Згідно із частиною шостою статті 5 Закону України «Про правовий режим воєнного стану» Указ Президента України про введення воєнного стану в Україні або в окремих її місцевостях, затверджений Верховною Радою України, офіційно оприлюднюється разом із законом щодо затвердження такого Указу Президента України та набирає чинності одночасно з набранням чинності таким законом.

Відповідний Закон України та Указ Президента України про введення воєнного стану в Україні будуть опубліковані в газеті «Урядовий кур’єр».

Джерело

Additional Info

• Размещение в RSS:: нет

• Перехід ФОП із ЗС на ЄП: заява на перехід, звітність, ЄСВ
  • ФОП-єдинник та оптовий продаж моторних олив: чи можливо це?
  • Проблемні питання щодо заповнення додатка ЄСВ1 загальносистемниками