Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Рассылка новостей




30.11.2018

До уваги громадян, які несвоєчасно сплатили земельний податок

Усім громадянам, які повинні сплатити земельний податок у 2018 році, органами фіскальної служби були направлені податкові повідомлення – рішення (далі повідомлення). Сплатити податок необхідно було протягом 60 днів з дня вручення такого повідомлення.

Більшість громадян – платників своєчасно виконали свій обов’язок по сплаті земельного податку. Але є й такі, які зволікають зі сплатою податку з різних причин і до сьогодні ще не перерахували його до бюджету. Такі громадяни потрапили до переліку боржників. А це призводить до нарахування штрафів та пені.

У разі, якщо у власності (користуванні) перебуває земельна ділянка і громадянин не відноситься до пільгової категорії, а повідомлення не надходило, слід звернутися до Центру обслуговування платників за місцем знаходження земельної ділянки і з’ясувати чи нараховувався земельний податок.

До органу фіскальної служби слід завітати і тим громадянам, які змінили місце реєстрації. Можливо, що таким землевласникам були направлені повідомлення за попередньою адресою. В такому випадку поштовим відділенням повідомлення повернулося до фіскального органу з відміткою про відсутність платника за вказаною адресою.

Крім того, звертаємо увагу громадян на зміну з 11 вересня п.р. бюджетних рахунків, зокрема на які зараховується земельний податок.

Інформація про реквізити нових бюджетних рахунків розміщена на суб –сайті «Територіальні органи ДФС у Харківській області» в розділі «Бюджетні рахунки». Сплачені кошти на неправильні реквізити бюджетних рахунків не зараховуються до бюджету, а повертаються казначейством до банківських установ.

З метою уникнення виникнення податкового боргу та нарахування штрафних санкцій пропонуємо громадянам, які сплатили податок після 11 вересня п.р., звернутися до фіскального органу для проведення звірки стану розрахунків з бюджетом.

Джерело: Головне управління ДФС у Харківській області

Additional Info

  • Размещение в RSS:: нет

Поделиться:

Количество просмотров: 1295

Новий номер!

  • Перехід ФОП із ЗС на ЄП: заява на перехід, звітність, ЄСВ
  • ФОП-єдинник та оптовий продаж моторних олив: чи можливо це?
  • Проблемні питання щодо заповнення додатка ЄСВ1 загальносистемниками

Детальніше...

Мы на Facebook

Популярне