Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Рассылка новостей




12.12.2018

Для ФОП ставка ЄСВ на зарплату робітників - осіб з інвалідністю - 8,41%

Нагадуємо, що ставка ЄСВ 8,41%, яка нараховується роботодавцем на заробітну плату працівників - осіб з інвалідністю, поширювалася тільки на юридичних осіб. Фізичні особи - підприємці вимушені були сплачувати ЄСВ за загальною ставкою 22%. При цьому законодавство не звільняє підприємців від виконання нормативу на працевлаштування осіб з інвалідністю.

Законом України № 2628-VIII "Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо покращення адміністрування та перегляду ставок окремих податків і зборів" внесено зміни в ч. 13 ст. 8 Закону України "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування".

Змінами передбачено, що ЄСВ для підприємств, установ і організацій, фізичних осіб - підприємців, у тому числі тих, які обрали спрощену систему оподаткування, в яких працюють особи з інвалідністю, встановлюється у розмірі 8,41 % бази нарахування ЄСВ для працюючих осіб з інвалідністю.

Закон набирає чинності з 1 січня 2019 року.

Отже, з наступного року фізичні особи - підприємці на заробітну плату працівників - осіб з інвалідністю будуть нараховувати ЄСВ за ставкою 8,41%.

Джерело

Additional Info

  • Размещение в RSS:: нет

Поделиться:

Количество просмотров: 1425

Новий номер!

  • Перехід ФОП із ЗС на ЄП: заява на перехід, звітність, ЄСВ
  • ФОП-єдинник та оптовий продаж моторних олив: чи можливо це?
  • Проблемні питання щодо заповнення додатка ЄСВ1 загальносистемниками

Детальніше...

Мы на Facebook

Популярне