Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Рассылка новостей




20.12.2018

У ДРС відбулося громадське обговорення проекту постанови КМУ про вимоги до підприємців щодо приймання електронних платіжних засобів

18 грудня у ДРС відбулося громадське обговорення проекту постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження вимог до суб’єктів господарювання щодо приймання електронних платіжних засобів в оплату за продані ними товари (надані послуги)».

Участь у обговоренні взяли підприємці, представники ДРС, Мінекономрозвитку, НБУ, громадськості та ЗМІ. ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТОАЛЬБОМ

Нещодавно ДРС відмовила у погодженні постанови, яку пропонувало Міністерство економічного розвитку та торгівлі, але дискусія на цьому не закінчилася і залишається необхідність у напрацюванні спільних тез між державними органами, бізнесом та громадськістю.

«Дві позиції стали основними причинами відмови ДРС у погодженні цього документу. Перша. Платіжні системи – це технічний прогрес 11та цифровізація. Все це, безумовно, входить у наше життя. Але, я переконана, що запроваджувати такі нововведення потрібно шляхом сприяння, а не примусу. Проектом постанови було запропоновано прямий шлях регуляторного примусу, тобто створення регуляторного навантаження для підприємництва. Хоч для частини бізнесу – це інвестиція. Ці суб’єкти господарювання використовують платіжні системи на вимогу ринку, а не тому, що їх зобов’язав Уряд. У цьому полягає принципова різниця.

Друга причина. Розробники, поряд з іншим, у меті запровадження цього документу зазначили скорочення готівкових коштів у обігу, що є правильною тезою. Але чи досягається це запропонованим шляхом?» – зазначила Голова ДРС Ксенія Ляпіна.

У ході палкої дискусії учасники обговорення прийшли до висновку, що потрібно напрацьовувати спільне бачення з цього питання.

Матеріали у нашій ТАБЛИЦІ НАДХОДЖЕНЬ ПРОЕКТІВ РЕГУЛЯТОРНИХ АКТІВ

Джерело: Державна регуляторна служба України

Additional Info

  • Размещение в RSS:: нет

Поделиться:

Количество просмотров: 928

Новий номер!

  • Звітуємо/сплачуємо податки за І квартал 2024 року
  • Річна звітність загальносистемника: заповнення додатка Ф2

Детальніше...

Мы на Facebook

Популярне