Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Рассылка новостей




23.01.2019

Транспортний податок: розрахунок органами ДФС здійснюється після отримання необхідних відомостей

Головне управління ДФС у Дніпропетровській області нагадує, що об’єктом оподаткування транспортним податком є легкові автомобілі, з року випуску яких минуло не більше п’яти років (включно) та середньоринкова вартість яких становить понад 375 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року.

Щороку до 01 лютого податкового (звітного) року центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну політику економічного, соціального розвитку і торгівлі (далі – Мінекономрозвитку), на своєму офіційному веб-сайті розміщується перелік легкових автомобілів, з року випуску яких минуло не більше п’яти років (включно) та середньоринкова вартість яких становить понад 375 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року, який повинен містити такі дані щодо цих автомобілів: марка, модель, рік випуску, об’єм циліндрів двигуна, тип пального (далі – Перелік).

Норми визначені п. п. 267.2.1 п. 267.2 ст. 267 Податкового кодексу України. Головний сервісний центр Міністерства внутрішніх справ України (далі – ГСЦ МВС) на підставі Переліку, розміщеного на офіційному веб-сайті Мінекономрозвитку забезпечує формування та передачу до ДФС інформаційних файлів з відомостями, необхідними для розрахунку та справляння транспортного податку.

Отже, нарахування транспортного податку фізичним особам за 2019 податковий (звітний) рік буде здійснюватись після отримання ДФС від ГСЦ МВС відомостей, необхідних для розрахунку та справляння транспортного податку.

Additional Info

  • Размещение в RSS:: нет

Поделиться:

Количество просмотров: 781

Новий номер!

  • Звітуємо/сплачуємо податки за І квартал 2024 року
  • Річна звітність загальносистемника: заповнення додатка Ф2

Детальніше...

Мы на Facebook

Популярне