Уроки для начинающих предпринимателей

07.02.2019

Підприємці – «загальносистемники» мають задекларувати доходи до 11 лютого!

У Головному управлінні ДФС у Рівненській області нагадують фізичним особам - підприємцям (крім осіб, що обрали спрощену систему оподаткування), що вони подають податкову декларацію про майновий стан і доходи протягом 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного (податкового) кварталу (року). Останній день подання декларації за 2018 рік – 11 лютого 2019 року.

Якщо останній день строку подання податкової декларації припадає на вихідний або святковий день, то останнім днем строку вважається операційний (банківський) день, що настає за вихідним або святковим днем.

Звертаємо увагу, що такі фізичні особи-підприємці (крім осіб, що обрали спрощену систему оподаткування) в річній податковій декларації поряд з доходами від підприємницької діяльності мають зазначити інші доходи з джерел їх походження з України та іноземні доходи.

Довідково: на Рівненщині за загальною системою оподаткування здійснює діяльність близько 8 тисяч фізичних осіб – підприємців.

Джерело

• Как по ошибке не утратить статус единщика
  • Показания физлиц – не повод доначислять налоги
  • Как предпринимателю продавать на Розетке