Уголок потребителя

12.02.2019

Нововведення по сплаті ЄСВ у 2019 році для фізичних осіб – підприємців

Головне управління ДФС у м. Києві інформує, що Закон України від 23.11.2018 № 2628-VIII "Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо покращення адміністрування та перегляду ставок окремих податків і зборів" запроваджено окремі зміни щодо сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, які набрали чинності з 1 січня 2019 року.

Так, ЄСВ для фізичних осіб – підприємців, у тому числі тих, які обрали спрощену систему оподаткування, у яких працюють особи з інвалідністю, встановлюється у розмірі 8,41% бази нарахування ЄСВ для працюючих осіб з інвалідністю. Тобто, з 2019 року не лише юридичні особи, а й фізичні особи – підприємці, у яких працюють особи з інвалідністю, зможуть нараховувати ЄСВ за пільговою ставкою (8,41%).

Нагадуємо, від сплати ЄСВ за себе звільняються фізичні особи – підприємці (незалежно від обраної системи оподаткування) і члени фермерського господарства, які є пенсіонерами за віком чи особами з інвалідністю та отримують пенсію або соціальну допомогу. Зазначене звільнення не поширюється на осіб, які провадять незалежну професійну діяльність (адвокатів, нотаріусів, аудиторів тощо).

Джерело

Книга «Как самому составить договор» (примеры и рекомендации)

• ФЛП-экскурсовод: как оформить деятельность?
  • Закон о языке: на что обратить внимание
  • Единщик превысил 1 млн – последствия
  • Седельный тягач – не грузовой автомобиль