14.02.2019

Зміни в отриманні відомостей з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно

З 4 лютого 2019 року змінився функціонал по отриманню інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно фізичними та юридичними особами Державним підприємством «Національні інформаційні системи» здійснило заходи щодо оптимізації функціоналу по отриманню інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно фізичними та юридичними особами (в електронній формі) у відповідності до пункту 4 Порядку надання інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 25.12.2015 № 1127. Про це ДП «Національні інформаційні системи» пишуть у себе на сайті

Що ж нового?

1. Користувач, під час отримання інформації з Державного реєстру прав в електронній формі за параметрами суб’єкта, буде доступним для формування документ, що міститиме відомості про зареєстровані речові права, їх обтяження щодо одного об’єкта нерухомого майна.

Одразу хочу зазначити, що якщо за зазначеними ідентифікаторами пошуку, в Державному реєстрі прав буде знайдено записи щодо більше ніж одного об’єкта нерухомого майна, у користувача буде наявна можливість обрати із запропонованого переліку запис про необхідний йому об’єкт нерухомості.

2. Користувачу потрібно пройти повторну авторизацію, шляхом реєстрації користувача на порталі електронних послуг «Он-лайн будинок юстиції» із обов’язковим використанням Електронного цифрового підпису.

Тобто, фактично при наступному отриманні інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, сайт направить вас на сайт «Он-лайн будинок юстиції». Важливо! Якщо у вас не було раніше авторизації на даному сайті, вам необхідно пройти таку авторизацію з обов’язковим використанням Електронного цифрового підпису.

У разі, якщо раніше у вас була авторизація, то вам необхідно доповнити ваш акаунт Електронним цифровим підписом.

Тож, тепер для отримання Інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно про наявність/відсутність у фізичних/юридичних осіб майна, в обов’язковому порядку необхідно використовувати Електронний цифровий підпис на сайті «Он-лайн будинок юстиції»

Диана Лихтанская

Юрист корпоративного отдела Юридической компании "Наказ"

Additional Info