Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Рассылка новостей




22.02.2019

Перевірки бізнесу по-новому: Нефьодов розповів про покарання для інспекторів

Санкції можуть застосовувати до перевіряючих, які порушують нові норми

Нові правила перевірки бізнесу в Україні передбачають відповідальність за порушення не тільки для підприємців, але і для самих інспекторів. Про в інтерв'ю сайту "Сегодня" розповів перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України Максим Нефьодов.

"Інспектор, який не вносить дані в базу, яка приходить, умовно кажучи, за власною ініціативою, на підприємство, на яке йому хочеться, а не за планом, – за це законодавством передбачена адміністративна відповідальність. Санкції можуть бути різні, починаючи від догани і закінчуючи звільненням, штрафами тощо", – зазначив Нефьодов.

Він нагадав, що інформація про планові, позапланові та комплексні перевірки більшості контролюючих органів тепер публікується на загальнодоступному порталі, де також розміщені і критерії перевірок. Крім того, інспектори повинні проводити перевірки виключно за чек-лістом, оцінюючи виконання вимог з конкретного списку.

"Раніше відповідальності інспекторів не було передбачено взагалі. До початку цієї реформи у нас в принципі не було ніяких інструментів, щоб впливати на якість роботи різних інспекцій. Можна було покартати, пригрозити звільненням, але критеріїв порушень не було і реальних санкцій до порушників не застосовувалося", – розповів Нефьодов.

Нагадаємо, поки звичайних інспекцій стає менше, Держслужба праці, навпаки, стала перевіряти підприємців суворіше. Бізнес інспектують на предмет "зарплат в конвертах".

ДЖЕРЕЛО: "Сегодня"

Additional Info

  • Размещение в RSS:: нет

Поделиться:

Количество просмотров: 1412

Новий номер!

  • Перехід ФОП із ЗС на ЄП: заява на перехід, звітність, ЄСВ
  • ФОП-єдинник та оптовий продаж моторних олив: чи можливо це?
  • Проблемні питання щодо заповнення додатка ЄСВ1 загальносистемниками

Детальніше...

Мы на Facebook

Популярне