Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Рассылка новостей




06.03.2019

Чи може ФОП-загальносистемник віднести до витрат штраф з ЄСВ

Як відомо, ЄСВ підлягає сплаті незалежно від фінансового стану платника. Про це нагадала ДФС в ІПК від 18.02.2019 р. № 581/П/99-99-13-01-04-14/ІПК.

Також читайте! Щодо віднесення до складу витрат загальносистемника сум боргу, пені та штрафів із ЄСВ

Водночас, у разі несвоєчасної сплати або не в повному обсязі єдиного внеску до платника застосовуються фінансові санкції, передбачені Законом про ЄСВ, а посадові особи, винні в порушенні законодавства про збір та ведення обліку єдиного внеску, несуть дисциплінарну, адміністративну, цивільно-правову або кримінальну відповідальність згідно із законом.

Платники ЄСВ у разі виявлення своєчасно не сплачених сум страхових внесків зобов'язані самостійно обчислити ці внески і сплатити їх з нарахуванням пені.

Сума єдиного внеску, своєчасно не нарахована та/або не сплачена у встановлені строки, є недоїмкою та стягується з нарахуванням пені та застосуванням штрафів.

При цьому, строк давності щодо нарахування єдиного внеску, застосування та стягнення сум недоїмки, штрафів та нарахованої пені не застосовується.

Таким чином, до складу витрат ФОП на загальній системі оподаткування включається сума єдиного внеску, сплачена протягом звітного року в розмірі і порядку. Віднесення ж до витрат сум сплаченої заборгованості з ЄСВ та сум пені і штрафних санкцій нормами ПКУ не передбачено.

Джерело: «Інтерактивна бухгалтерія»

Additional Info

  • Размещение в RSS:: нет

Поделиться:

Количество просмотров: 1226

Новий номер!

  • Перехід ФОП із ЗС на ЄП: заява на перехід, звітність, ЄСВ
  • ФОП-єдинник та оптовий продаж моторних олив: чи можливо це?
  • Проблемні питання щодо заповнення додатка ЄСВ1 загальносистемниками

Детальніше...

Мы на Facebook

Популярне