Уголок потребителя

13.03.2019

У ДФС наголошують, що єдиний соціальний внесок сплачується не пізніше 19 числа

У Головному управлінні ДФС у Чернівецькій області зазначають, що відповідно до частини 7 ст. 9 Закону України від 8 липня 2010 року № 2464-VI «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування сплачується шляхом перерахування платником безготівкових коштів з його банківського рахунку. Платники, які не мають банківського рахунку, сплачують внесок шляхом готівкових розрахунків через банки чи відділення зв’язку.

Згідно частини 10 ст. 9 Закону № 2464 днем сплати єдиного соціального внеску вважається:

1) у разі перерахування сум ЄВ з рахунку платника на відповідні рахунки органу ДФС - день списання банком або центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері казначейського обслуговування бюджетних коштів, суми платежу з рахунку платника незалежно від часу її зарахування на рахунок органу ДФС;

2) у разі сплати ЄВ готівкою - день прийняття до виконання банком або іншою установою - членом платіжної системи документа на переказ готівки разом із сумою коштів у готівковій формі;

3) у разі сплати ЄВ в іноземній валюті - день надходження коштів на відповідні рахунки органів ДФС, відкриті в центральному органі виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері казначейського обслуговування бюджетних коштів.

Фізичні особи – підприємці сплачують єдиний соціальний внесок за кожний квартал до 20 числа наступного місяця, тобто поквартально за 2019 рік – не пізніше 19 квітня, 19 липня, 18 жовтня та 17 січня 2020 року відповідно. Крім того, нагадуємо що мінімальний щомісячний страховий внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування у 2019 році складає 918,06 грн., тобто квартальний платіж має бути не менше 2754,18 грн.

Джерело

• Расчеты по QR-коду и РРО
  • Начисление ЕСВ – 2019
  • Топливо из отходов: лицензия, КВЭД, налоги