Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Рассылка новостей




10.05.2019

Відкрито центр моніторингу безпеки руху – першого проекту в Україні «Розумна дорога»

25 квітня 2019 року в офісі компанії «Нокіа Солушенз енд Нетворкс Україна» відбулось офіційне відкриття центру моніторингу безпеки руху – першого проекту в Україні «Розумна дорога». Проект розроблено і втілено командою Міністерства інфраструктури України у партнерстві з компаніями Nokia, Vodafone, Українські Новітні Технології, а також спільно з Укравтодором та Галузевим центром цифровізації та кібербезпеки.

Як зазначав раніше Міністр інфраструктури Володимир Омелян, проект передбачає використання технології Інтернету речей у дорожній галузі для забезпечення безпеки руху та має перспективу стати повноцінною частиною «Smart City».

Даний проект націлений на впровадження інтелектуальних транспортних систем за допомогою новітніх телекомунікаційних стандартів.

Він дозволить надавати інноваційні послуги, пов’язані з різними видами транспорту, регулюванням та моніторингом руху.

Він також дасть можливість користувачам бути більш інформованими, підвищить безпеку та розумне використання транспортних мереж.

На сьогодні на обраній ділянці дороги (21-ий кілометр Дніпровського шосе, траса Н-01) вже підключене обладнання та замірюються нижченаведені дані:

1) Рівень викидів шкідливих речовин та метеопоказники

2) Швидкість транспортних засобів, розпізнавання номерних знаків, рух по смугах, моніторинг транспортних потоків (вантажні та легкові автомобілі).

3) Push to talk, push to video – голосовий та відеозв’язок, груповий зв’язок, зв’язок через диспетчера для робітників на дорозі та обслуговуючих організацій.

Керівник Директорату цифрової інфраструктури на транспорті Міністерства інфраструктури Фарід Сафаров зазначив, що проект поділено на 2 етапи: «Перший етап – це застосування технологій IoT (Internet of Things - Інтернет речей) на базі технологій зв’язку четвертого покоління - 4G (LTE – Long Term Evolution). Після демонстрації функціоналу обладнання ми плануємо повномасштабний запуск проекту та початок збору інформації з метою моніторингу та регулювання трафіку на обраній ділянці. Другий етап – це застосування технологій IoT на базі технології зв’язку п’ятого покоління - 5G. Цей етап розпочнеться у другому півріччі 2019 року та збиратиме таку ж саму інформацію, але з різницею у швидкості».

Для фіналізації пілотного проекту буде проведено аналіз отриманих даних, що дозволить визначити ефективність збору інформації з використанням даного обладнання на базі технології 5G.

Джерело

газета Приватний підприємець

Additional Info

  • Размещение в RSS:: нет

Поделиться:

Количество просмотров: 746

Новий номер!

  • Звітуємо/сплачуємо податки за І квартал 2024 року
  • Річна звітність загальносистемника: заповнення додатка Ф2

Детальніше...

Мы на Facebook

Популярне