Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Рассылка новостей




11.05.2019

Верланов розповів, як боротиметься з використанням великим бізнесом схем з ФОПами

Глава Державної податкової служби Сергій Верланов назвав зловживанням ситуацію, коли великі компанії використовують для ведення бізнесу схему з фізособами-підприємцями.

Він зазначив, що для вирішення цієї проблеми приймати нові закони не потрібно.

“Ми будемо шукати аргументи в чинному законодавстві, в судовій практиці, в Кодексі законів про працю про те, що є ситуації, в яких це є зловживанням. Концепція зловживання правом відома. Думаю, ми попрацюємо в цьому напрямку”, – зазначив він.

Верланов назвав великим викликом для економіки те, що практично весь малий і середній бізнес так чи інакше пов’язаний з ФОПами і юридичними особами на спрощеній системі оподаткування.

“Поділ цих малих і середніх бізнесів на декілька, кілька десятків або сотень ФОПів не дає фактично консолідувати звітність компанії, показати вартість цього бізнесу, отже, бізнес перестає розвиватися”, – заявив він.

Глава Податкової підкреслив, що 98,5% податку на прибуток в Україні платить всього 5 тис. компаній, хоча зареєстровано близько 0,5 млн.

“Ми бачимо, що у нас фактично немає цього консолідованого середнього бізнесу. Він де-факто є, але де-юре його немає”, – сказав Верланов.

Він додав, що через це бізнес не може отримати капітал для розширення бізнесу, впровадження інновацій, виходу на міжнародні ринки.

В ході зміни цієї системи потрібно враховувати, що завдяки їй в Україні з’явилися цілі прогресивні галузі та високомобільні частини населення: IT, консалтинговий бізнес, креативна індустрія, підкреслив Верланов.

За матеріалами НВ

газета Приватний підприємець

Additional Info

  • Размещение в RSS:: нет

Поделиться:

Количество просмотров: 1049

Новий номер!

  • Звітуємо/сплачуємо податки за І квартал 2024 року
  • Річна звітність загальносистемника: заповнення додатка Ф2

Детальніше...

Мы на Facebook

Популярне