Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Рассылка новостей




14.05.2019

Брифінг щодо посилення захисту суб'єктів господарювання від неправомірних дій суб'єктів владних повноважень

13 травня 2019 року в Українському кризовому медіа-центрі відбувся брифінг, на якому було обговорено законопроекти, спрямовані на захист прав підприємців при взаємодії з органами влади, а саме: законопроект "Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо посилення захисту суб'єктів господарювання від неправомірних дій або бездіяльності дозвільних органів", реєстр. №7373 та законопроект "Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо посилення захисту суб'єктів господарювання від неправомірних дій посадових осіб суб'єктів владних повноважень при здійсненні заходів державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності", реєстр. №7326.

У брифінгу взяли участь: Голова Державної регуляторної служби України Ксенія Ляпіна; народний депутат України, Голова Ради підприємців при КМУ Леонід Козаченко; член Ради ГО "Фортеця", експерт Реанімаційного Пакету Реформ, член Громадської ради при Державній регуляторній службі України Олександр Пліва; керівник напрямку з покращення бізнес клімату програми USAID Любомий Чорній.

Учасники відмітили, що прийняття зазначених законопроектів дозволить конкретизувати процедури притягнення до відповідальності посадовців за порушення законодавства у сфері надання адміністративних послуг, посилити громадський контроль за діяльністю посадовців контролюючих та дозвільних органів при здійсненні ними своїх повноважень, зменшити кількість випадків незаконних та/або безпідставних відмов у видачі дозволів та при наданні інших адміністративних послуг.

Законопроекти №7373 та №7326 були підтримані профільним комітетом Верховної Ради України, а необхідність прийняття зазначених законопроектів широко підтримувалась громадськими об'єднаннями України.

Відео брифінгу

Джерело: Громадська організація "Всеукраїнське об'єднання підприємців малого та середнього бізнесу "Фортеця"

газета Приватний підприємець

Additional Info

  • Размещение в RSS:: нет

Поделиться:

Количество просмотров: 726

Новий номер!

  • Перехід ФОП із ЗС на ЄП: заява на перехід, звітність, ЄСВ
  • ФОП-єдинник та оптовий продаж моторних олив: чи можливо це?
  • Проблемні питання щодо заповнення додатка ЄСВ1 загальносистемниками

Детальніше...

Мы на Facebook

Популярне