Уголок потребителя

17.05.2019

Продаж ветеринарних препаратів та виробів медпризначення: чи застосовувати РРО

Вісник. Офіційно про податки

ГУ ДФС у Харківській області повідомлено, що вимогами Закону України від 06.07.95 р. № 265/95-ВР обов’язкове застосовування РРО незалежно від обсягу доходу передбачено у разі реалізації фізичною особою — підприємцем — платником єдиного податку виробів медичного призначення та лікарських засобів, призначених для діагностики, лікування, профілактики організму людини.

При реалізації фізичною особою — підприємцем — платником єдиного податку у ветеринарних аптеках (пунктах) ветеринарних лікарських засобів та ветеринарних препаратів, що використовуються у ветеринарній медицині та тваринництві, РРО не застосовується.

Водночас, якщо на господарському об’єкті фізичної особи — підприємця — платника єдиного податку одночасно реалізуються як товари, продаж яких має здійснюватись із обов’язковим застосування РРО (наприклад, вироби медичного призначення), так і будь-які інші товари, то належним чином зареєстрований та переведений у фіскальний режим РРО повинен застосовуватись під час продажу всіх наявних на господарському об’єкті товарів.

/ІПК від 06.05.2019 р. № 1990/ІПК/20-40-14-10-21/

• Единщикам 1 и 2-й группы о годовом отчете