Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Рассылка новостей




20.05.2019

Держпраці наполягає, що з продавцями необхідно укладати трудові договори

Рішеннями Черкаського окружного адміністративного суду підтверджено правомірність дій Управління Держпраці у Черкаській області та залишено в силі постанови про накладення на фізичних осіб – підприємців штрафів за фактичний допуск працівників до роботи продавцями без укладення трудового договору, оформленого наказом чи розпорядженням власника або уповноваженого ним органу, та повідомлення центрального органу виконавчої влади з питань забезпечення формування та реалізації державної політики з адміністрування єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування про прийняття працівника на роботу в порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України.

У ході контрольних заходів інспекторами праці Управління встановлено, що підприємці протягом тривалого часу використовували найману працю громадян на підставі цивільно-правових договорів підряду. При цьому фактично вказані особи працювали продавцями у торгових закладах, що належать Позивачам.

Водночас, на переконання суду, робота продавцем не може розцінюватися як виконання обов’язків за договором цивільно-правового характеру.

А тому Управлінням Держпраці у Черкаській області правомірно застосовано до суб’єктів господарювання фінансові санкції за абзацом 2 частини 2 статті 265 КЗпП України.

З текстами судових рішень можна ознайомитися за посиланнями:

http://reyestr.court.gov.ua/Review/81087425

http://reyestr.court.gov.ua/Review/80756265

Джерело

газета Приватний підприємець

Additional Info

  • Размещение в RSS:: нет

Поделиться:

Количество просмотров: 1297

Новий номер!

  • Звітуємо/сплачуємо податки за І квартал 2024 року
  • Річна звітність загальносистемника: заповнення додатка Ф2

Детальніше...

Мы на Facebook

Популярне