Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Рассылка новостей




20.05.2019

Семінар для туристичного бізнесу Полтавщини об'єднав разом підприємців у Полтавському університеті економіки і торгівлі

На правах реклами

Як поєднати історію, мистецтво, культуру та підприємницьку діяльність? Відповідь шукали 14–15 травня учасники практичного семінару "Роль малого та середнього бізнесу в розвитку туристичних дестинацій Полтавської області". Захід організовано Центром інформаційної підтримки бізнесу м. Суми на базі Полтавського університету економіки та торгівлі.

Основна мета заходу – максимально мотивувати підприємництво до участі в туристичній індустрії, спрямованій на ефективне використання можливостей зеленого, еко- та агротуризму в Полтавському регіоні. Саме формат семінарів і воркшопів є ефективним напрямком до створення комунікаційної платформи для поєднання бізнесу, влади та громади у формуванні туристичного продукту регіону.

Серед спікерів заходу:

- Ольга Герасим’юк, куратор проекту "Школи Лохвицького земства";

- Яніна Барибіна, експерт із розвитку туристичних дестинацій, співзасновник Міжнародного фестивалю "Полтавська галушка";

- Тимур Халілов, аналітик Групи з фінансування та розвитку малого та середнього бізнесу ЄБРР.

Практична частина семінару присвячувалася досвіду та формуванню навичок розроблення та облаштування туристичних маршрутів, де тренерами були Сергій Підмогильний, координатор розвитку мережі "Зелених шляхів" та Олександр Бурсанов, голова ГО "Туристичне товариство "Карпатські стежки".

Другого дня разом з експертами зі знакування й маркування туристичних об'єктів було організовано виїзд за маршрутами "Школи Лохвицького земства": м. Миргород, м. Чорнухи, с. Піски Удайські, де експерти проводили огляд туристичних об'єктів українського модерну та робили висновки щодо можливостей створення та розвитку МСБ на цьому маршруті.

У семінарі взяли участь як представники туристичного бізнесу Полтавщини, так і підприємці з м. Суми: керівники туристичних агенцій, осередків зеленого туризму Сумщини, організатори масових туристичних заходів та представники сувенірної продукції. Під час обговорення було окреслено й перспективу спільних туристичних проектів Сумської та Полтавської областей. Як зазначив керівник Центру інформаційної підтримки бізнесу м. Суми Тарас Савченко: "Полтавщина знана своєю культурно-історичною спадщиною, туристичними об’єктами, і представники бізнесу та влади в Сумах нас підтримали, сказали, що є можливість розвитку спільних туристичних продуктів".

Даний захід відбувся за підтримки Європейського банку реконструкції та розвитку в рамках ініціативи Європейського Союзу "EU4Business".

газета Приватний підприємець

Additional Info

  • Размещение в RSS:: нет

Поделиться:

Количество просмотров: 1122

Новий номер!

  • Звітуємо/сплачуємо податки за І квартал 2024 року
  • Річна звітність загальносистемника: заповнення додатка Ф2

Детальніше...

Мы на Facebook

Популярне