21.05.2019

Граничні строки розрахунків для низки експортно-імпортних операцій скасовано

Головне управління ДФС у Дніпропетровській області повідомляє, що 16.05.2019 набрала чинності постанова Правління Національного банку України від 14 травня 2019 року № 67 «Про встановлення винятків та (або) особливостей запровадження граничних строків розрахунків за операціями з експорту та імпорту товарів і внесення змін до деяких нормативно-правових актів» (далі – Постанова № 67).

У межах валютної лібералізації Національний банк України (далі – НБУ) спростив валютний нагляд за дотриманням граничних строків розрахунків для експорту робіт, послуг та прав інтелектуальної власності, а також низки операцій з експорту та імпорту товарів, що є важливими, зокрема, для забезпечення обороноздатності країни, належного доступу українців до медичних послуг і розвитку авіаційно-космічного будування.

Відтепер граничні строки розрахунків за зовнішньоекономічними операціями (на сьогодні – 365 днів) не будуть розповсюджуватися на такі з них: ► імпорт товарів за державними контрактами з оборонного замовлення;

► імпорт послуг чи лікарських засобів за угодами МОЗ України із спеціалізованими організаціями, а також імпорт послуг для лікування громадян із рідкісними (орфанними) захворюваннями;

► імпорт товарів, які використовуються для виробництва космічної та авіаційної техніки та агрегатів;

► експорт-імпорт товарів у межах угод про розподіл продукції;

► експорт робіт, послуг (крім транспортних і страхових послуг та робіт) та прав інтелектуальної власності.

Постанову № 67 розміщено 15.05.2019 на сторінці офіційного інтернет-представництва НБУ у розділі «Офіційне опублікування нормативно-правових актів» за посиланням

газета Приватний підприємець

Additional Info