Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Рассылка новостей




23.05.2019

Якщо допуск до перевірки відбувся, надалі предметом розгляду в суді має бути зміст виявлених порушень

Вісник. Офіційно про податки

Платник податків, який вважає порушеним порядок та підстави призначення виїзної перевірки щодо нього, має право не погодитись з рішенням про призначення перевірки і оскаржити його в суді або застосувати інші заходи, передбачені ст. 81 ПКУ, шляхом недопущення посадових осіб контролюючого органу до її проведення. Якщо ж допуск до виїзної податкової перевірки відбувся і наказ про перевірку реалізований як прийнятий в межах закону і компетенції, надалі предметом розгляду в суді має бути зміст виявлених порушень податкового та іншого законодавства, контроль за дотриманням якого покладено на контролюючі органи.

При вирішенні питання про належний спосіб захисту порушеного права суду в кожному конкретному випадку необхідно виходити з того, що такий захист повинен найбільш повно відповідати меті (цілі), задля досягнення якої був направлений позов.

Таким чином, наказ є актом одноразового застосування та вичерпує свою дію фактом його виконання, а отже, задоволення позову не може призвести до відновлення порушених прав платника податків. А за результатами реалізації прав, що випливають із зазначеного наказу, податковим органом складено не лише акт перевірки, а й прийняті ППР.

/Постанова Верховного Суду від 17.04.2019 р. у справі № 825/1439/17, адміністративне провадження № К/9901/19769/18/

Автор:

Вікторія Алексєєва консультант з питань оподаткування

газета Приватний підприємець

Additional Info

  • Размещение в RSS:: нет

Поделиться:

Количество просмотров: 883

Новий номер!

  • Звітуємо/сплачуємо податки за І квартал 2024 року
  • Річна звітність загальносистемника: заповнення додатка Ф2

Детальніше...

Мы на Facebook

Популярне