23.05.2019

З 1 липня 2019 року змінюються соціальні стандарти

Головне управління ДФС у Миколаївській області інформує, що Законом України від 23 листопада 2018 року №2629 «Про державний бюджет України на 2019 рік» встановлено розміри прожиткового мінімуму для різних груп населення та розмір мінімальної заробітної плати. Ці показники впливають на розміри соціальних виплат, мінімальних пенсій, а також податкових соціальних пільг.

З 1 липня 2019 року встановлюються нові розміри прожиткового мінімуму на одну особу у розрахунку на місяць у сумі 1936 гривень.

Для основних соціальних і демографічних груп населення з 1 липня 2019 року встановлено такі показники:

• для дітей віком до 6 років − 1699 грн.;
  • для дітей віком від 6 до 18 років − 2118 грн.;
  • для працездатних осіб – 2007 грн.;
  • для осіб, які втратили працездатність − 1564 гривні.

Мінімальна заробітна плата на 1 січня 2019 року складає: у місячному розмірі – 4173 грн., у погодинному розмірі − 25,13 гривень. Станом на 1 липня 2019 року мінімальна заробітна плата не змінюється.

Звертаємо увагу, що мінімальна заробітна плата є державною соціальною гарантією, обов’язковою на всій території України для підприємств усіх форм власності і господарювання та фізичних осіб, які використовують працю найманих працівників, за будь-якою системою оплати праці.

Джерело

Книга «Как самому составить договор» (примеры и рекомендации)

• Ловушки от Гоструда
  • Как считается 1 млн у единщика-комиссионера