29.05.2019

КСУ буде виконувати рішення суду без авансового внеску!

Як сказав КСУ буде виконувати рішення суду без авансового внеску! Лист Мінюсту від 17 травня 2019 року № 709/20.4.2/32-19

Департамент Державної виконавчої служби Міністерства юстиції зобов'язав держвиконавців виконувати рішення Конституційного Суду України щодо скасування авансування виконавчого провадження.

У листі від 17 травня 2019 року № 709/20.4.2/32-19 (дивиться нижче) наголошено на обов'язкові держвиконавця дотримуватися рішення КСУ, згідно з яким втратили чинність положення частини другої статті 26 Закону «Про виконавче провадження» щодо підтвердження сплати для відкриття виконавчого провадження авансового внеску в розмірі 2 % суми, що підлягає стягненню.

Директор Департаменту ДВС пан Воробйов роз'яснив, що під час пред'явлення виконавчого документу до виконання у стягувачів відсутній обов'язок щодо сплати авансового внеску та додання відповідних квитанцій до заяв про примусове виконання рішення.

Джерело

Additional Info