Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Рассылка новостей




13.06.2019

Пам’ятка роботодавцю щодо проведення медичних оглядів

Порядок проведення медичних оглядів працівників певних категорій, а саме зайнятих на важких роботах, роботах із шкідливими чи небезпечними умовами праці або таких, де є потреба у професійному доборі (далі-Порядок), регламентується Наказом МОЗ України № 246 від 21.05.2007 року.

Порядком передбачені наступні етапи підготовки до проведення медичних оглядів :

Складання Акту визначення категорій працівників, які підлягають попередньому (періодичним) медичному огляду за формою додатку 1 до Порядку. Для складання Акту на ім’я начальника Управління Держпраці в Миколаївській області надсилається заява ( форма додається ), а також копія штатного розкладу ( без зазначення зарплат) та результати лабораторного контроля факторів виробничого середовища або карти умов праці атестації робочих місць. Акт складається лікарем з гігієни праці після вивчення наданих матеріалів , підписується лікарем, роботодавцем та представником первинної профспілкової організації або уповноваженою працівниками особою ( 2 екземпляри).

На підставі Акту визначення категорій роботодавець складає протягом місяця у 4 примірниках поіменні списки працівників, які підлягають періодичним медичним оглядам, за формою, зазначеною у додатку 2 Порядку, узгоджує їх з Управлінням Держпраці. 1 примірник списку залишається на підприємстві, 2 — надається в лікувальний заклад для укладення договору на проведення медогляду, третій - до Управління Держпраці, 4 - до робочого органу ВД Фонду соцзахисту. За результатами періодичних медичних оглядів (протягом місяця після їх закінчення) комісія лікувального закладу оформляє Заключний акт за результатами періодичного медичного огляду працівників за формою, зазначеною у додатку 9 Порядку, який складається у 6 примірниках — 1 примірник залишається в ЛПЗ, що проводив медогляд, інші надаються роботодавцю, представнику профспілкової організації або вповноваженій працівниками особі, профпатологу, Управлінню Держпраці , робочому органу виконавчої дирекції Фонду. Термін зберігання Заключного акта 5 років.

Звертаю увагу на те , що згідно Порядку працівники транспортних засобів проходять попередні (періодичні) медичні огляди з урахуванням специфіки діяльності, конкретних шкідливих та небезпечних факторів виробничого середовища і трудового процесу, окрім тих, які підлягають оглядам відповідно до наказу МОЗ та МВС України від 31.01.2013 N 65/80 "Про затвердження Положення про медичний огляд кандидатів у водії та водіїв транспортних засобів", а саме працюючі на легковому транспорті при перевезенні фасованих вантажів, при пасажирських перевезеннях тощо.

Джерело

газета Приватний підприємець

Additional Info

  • Размещение в RSS:: нет

Поделиться:

Количество просмотров: 1372

Новий номер!

  • Звітуємо/сплачуємо податки за І квартал 2024 року
  • Річна звітність загальносистемника: заповнення додатка Ф2

Детальніше...

Мы на Facebook

Популярне