Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Рассылка новостей




18.06.2019

Перевірки: Найчастіші порушення мереж роздрібної торгівлі

На обліку в Офісі великих платників податків перебувають підприємства, третина яких здійснюють розрахункові операції з використанням реєстраторів розрахункових операцій та мають розгалужену мережу господарських об’єктів по всій території України. При наявності підстав, визначених статтею 80 Податкового кодексу України (далі – Кодекс) по таким суб’єктам проводяться фактичні перевірки – як безпосередньо Офісом, так і територіальними органами ДФС.

З початку року фахівці Офісу провели 60 фактичних перевірок підприємств, що знаходяться у нас на обліку та здійснюють оптово-роздрібну реалізацію алкогольних та тютюнових виробів.

Виявилась цікава картина. Найбільш поширеним у торгівлі є порушення реалізації алкогольних напоїв в обмежений час, який, нагадаю, визначений Рішенням КМДА від 27.09.2018 № 1529/5593 «Про встановлення обмеження продажу алкогольних напоїв по м. Києву з 23.00 до 10.00 години ранку».

Отже, зафіксовано 18 випадків такого порушення правил торгівлі – на загальну суму штрафних санкцій 122,4 тис грн. Нагадую, що за виявлені факти недотримання терміну реалізації алкогольних напоїв до порушників застосовуються штрафні санкції згідно вимог ч.9 ст153 Закону України від 19.12.1995 № 481/95-ВР «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів» (далі - Закон № 481/95-ВР) у розмірі 6,8 тис грн.

Реалізація алкогольних та тютюнових виробів без марок акцизного податку – ще одне часте явище, котре ми констатували під час перевірок. З початку року маємо вже 15 випадків, по яким застосовано штрафні санкції на 255 тис грн.

Варто нагадати, що за зберігання та реалізацію алкогольних напоїв та тютюнових виробів без марок акцизного податку встановленого зразка передбачена суттєва штрафна санкція (ст.17 Закону № 481/95-ВР) – у розмірі 200 відсотків вартості товарів, але не менше 17 тис грн.

Ще одне порушення вимог Закону № 481/95-ВР, яке допускають суб’єкти господарювання – реалізація в роздріб тютюнових виробів за цінами, вищими від максимальних роздрібних цін, встановлених виробниками або імпортерами та алкогольних напоїв – навпаки за цінами, нижчими за встановлені мінімальні оптово-відпускні або роздрібні ціни. 8 випадків, по яким торгівельні підприємства оштрафовані на 53 млн грн.

Джерело

газета Приватний підприємець

Additional Info

  • Размещение в RSS:: нет

Поделиться:

Количество просмотров: 1119

Новий номер!

  • Звітуємо/сплачуємо податки за І квартал 2024 року
  • Річна звітність загальносистемника: заповнення додатка Ф2

Детальніше...

Мы на Facebook

Популярне