Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Рассылка новостей




08.07.2019

За результатами перевірок відділу ринкового та метрологічного нагляду підприємців Черкаської області оштрафовано на 144 тис грн

За перше півріччя поточного року фахівці відділу ринкового та метрологічного нагляду Управління захисту споживачів Головного Управління Держпродспоживслужби в Черкаській області відповідно до Секторального плану державного ринкового нагляду здійснили 21 планову виїзну перевірку характеристик продукції та 7 позапланових перевірок за ланцюгом постачання відповідно до інформаційної системи державного ринкового нагляду.

Під час перевірок фахівці відділу ринкового та метрологічного нагляду звертали увагу на наявність та належне застосування знаків відповідності технічним регламентам, відповідність маркування товарів вимогам нормативно-правових актів та нормативних документів, наявність технічної документації і декларації про відповідність, якщо вона передбачена технічними регламентами та іншими документами, що підтверджують виконання вимог щодо безпечності товарів.

Під час проведення перевірок характеристик продукції встановлені порушення вимог законодавства України про державний ринковий нагляд та технічні регламенти.

Як наслідок, на суб’єкти господарювання оштрафовані на загальну суму 143,65 тис. грн, з яких 116,45 тис. грн вже стягнуто. Одну особу притягнуто до адміністративної відповідальності.

Загалом за перше півріччя 2019 року під час проведення планових заходів з метою здійснення контролю за відповідністю продукції загальнообов'язковим вимогам безпеки фахівці відділу ринкового та метрологічного нагляду Держпродспоживслужби в Черкаській області відібрали 7 зразків для проведення їх випробування (іграшки дитячі – 3 зразки, прилади електропобутові – 4 зразки). За результатами експертиз встановлено, що дана продукція не відповідає вимогам нормативних документів.

Також було проведено дослідження стану споживчого ринку та встановлення місця розповсюдження продукції, що зазначена в Секторальному плані та дає підстави вважати її небезпечною та/або такою, яка не відповідає встановленим вимогам.

Варто відзначити, що відповідно до вимог законодавства планові перевірки характеристик продукції здійснюються тільки на підставі Секторального плану державного ринкового нагляду без письмового попередження про проведення планового заходу.

Джерело: Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів

Additional Info

  • Размещение в RSS:: нет

Поделиться:

Количество просмотров: 650

Новий номер!

  • Перехід ФОП із ЗС на ЄП: заява на перехід, звітність, ЄСВ
  • ФОП-єдинник та оптовий продаж моторних олив: чи можливо це?
  • Проблемні питання щодо заповнення додатка ЄСВ1 загальносистемниками

Детальніше...

Мы на Facebook

Популярне