23.08.2019

З 21 вересня діятимуть нові зразки полісів автоцивілки

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг інформує, що відповідно до подання Моторно (транспортного) страхового бюро України, Нацкомфінпослуг затверджено розпорядження від 08.08.2019 № 1514 «Про внесення змін до розпорядження Нацкомфінпослуг від 14.12.2017 № 4498» (далі – Розпорядження № 1514).

Вказаним розпорядженням були затверджені нові зразки таких документів з обов´язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів:

Зразок та технічний опис поліса обов´язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів;

Зразок візуальної форми та технічний опис поліса обов´язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів, що підтверджує укладання внутрішнього електронного договору;

Зразок та технічний опис спеціального знака, що видається страхувальнику при укладенні договору обов´язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів.

Розпорядження № 1514 набирає чинності 21 вересня 2019 року.

Бланки полісів обов´язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів зразка, затвердженого розпорядженням Нацкомфінпослуг від 14.12.2017 № 4498 «Про затвердження зразків деяких документів у сфері обов´язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів та технічних описів до них», виготовлені до набрання чинності Розпорядженням № 1514, можуть використовуватись для укладення договорів обов´язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів до 01.03.2020 року.

Нацкомфінпослуг

газета Приватний підприємець