19.09.2019

До уваги фізичних осіб - підприємців, які зареєстровані до 2014 року! Внесіть зміни до ЄДР та оновіть види діяльності до КВЕД ДК 009:2010

Головне управління ДПС у Донецькій області інформує, що з 01 січня 2019 року змінилась форма звіту про суми нарахованого доходу застрахованих осіб та суми нарахованого єдиного внеску (далі - Додаток № 5): до його реквізитів внесено код основного виду економічної діяльності суб'єкта господарювання.

Ще з 01 січня 2014 року в Україні почав використовуватись новий Національний класифікатор України - КВЕД ДК 009:2010. а попередній - КВЕД ДК 009:2005, втратив чинність.

Однією з причин не прийняття Пенсійним фондом України та не завантаження даних з Додатків № 5 до Реєстру застрахованих осіб є розбіжність основного виду економічної діяльності, зазначеного в Додатку № 5, з довідником КВЕД ДК 009:2010.

У 2012 році державна реєстраційна служба України (лист від 27.04.2012 № 84/21-12-7.2) повідомляла суб'єктів господарювання, що для приведення видів діяльності до довідника КВЕД-2010 фізичним особам-підприємцям та юридичним особам необхідно звернутись до державних реєстраторів із відповідними документами для внесення змін до видів діяльності.

Управління обслуговування платників Головного управління ДПС у Донецькій області з метою уникнення скарг платників єдиного внеску щодо не нарахування страхових виплат Пенсійним фондом України просить фізичних осіб - підприємців, які зареєстровані органами державної реєстрації до 2014 року та які не внесли зміни щодо видів діяльності, подати документи та привести види діяльності до довідника - КВЕД ДК 009:2010.

Такі відомості подаються суб'єктам державної реєстрації та вносяться до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань відповідно до Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань».

Головне управління ДПС у Донецькій області

Уголок потребителя

• Изготовление выпечки: можно ли на дому?
  • Единщики будут работать с РРО
  • Новые учетные формы для единщиков
  • Больничные и декретные: неполное время и совместители
  • Уплачивать ли налог за неоформленную землю