Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Рассылка новостей




15.11.2019

Які порушення ПДР буде розпізнавати система відеофіксації (інфографіка)

Міністерство внутрішніх справ України заявило, що підготовка до запуску автоматичної системи фото- і відеофіксації порушень ПДР на дорогах вийшла на фінішну пряму. Орієнтовні терміни запуску – кінець весни, потім кінець поточного року.

Заступник глави МВС Антон Геращенко перерахував, які саме порушення ПДР буде фіксувати система автоматичної відеофіксації.

На першому етапі запуску автоматичної відеофіксації порушень на дорогах України система буде розпізнавати порушення швидкісного режиму. При цьому водії зможуть отримати SMS-оповіщення про перевищення швидкості на свій смартфон в разі реєстрації в «Електронному кабінеті водія».

Система буде фіксувати такі порушення:

  • перетин подвійної осьової;
  • проїзд на заборонний сигнал світлофора;
  • використання смуги громадського транспорту і т.д.


«Спершу ця система працюватиме на перевищення швидкості. Після того програмне забезпечення дозволяє фіксувати проїзд по подвійній суцільній лінії, проїзд на червоне світло світлофора, і ще буде опція – це порушення правил, наприклад проїзд по захищеній смузі громадського транспорту», – розповів подробиці чиновник.

Також в МВС працюють над автоматичним розпізнаванням автомобілів, припаркованих з порушеннями.

У МВС розрахували, що для початку роботи системи необхідно встановити 1776 камер, з яких 1187 камер на дорогах населених пунктів і 589 камер на дорогах державного значення. До встановлення камер фото- і відеофіксації в МВС хочуть залучити органи місцевої влади, також власників автомобільних доріг.

За матеріалами НВ

газета Приватний підприємець

Additional Info

  • Размещение в RSS:: нет

Поделиться:

Количество просмотров: 1156

Новий номер!

  • Перехід ФОП із ЗС на ЄП: заява на перехід, звітність, ЄСВ
  • ФОП-єдинник та оптовий продаж моторних олив: чи можливо це?
  • Проблемні питання щодо заповнення додатка ЄСВ1 загальносистемниками

Детальніше...

Мы на Facebook

Популярне