Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Рассылка новостей




24.11.2019

Чи зобов’язаний ФОП оформляти трудові відносини з членом сім’ї, що допомагає йому у здійсненні підприємницької діяльності?

Чи зобов’язаний ФОП оформляти трудові відносини з членом сім’ї, що допомагає йому у здійсненні підприємницької діяльності?

Законодавство, що регулювало спрощену систему оподаткування до прийняття Податкового кодексу (Указ №746/99) передбачало збільшення суми єдиного податку ФОП на 50 відсотків за кожного члена сім'ї, що приймав участь у підприємницькій діяльності ФОП.

Норми ПКУ щодо спрощеної системи оподаткування не передбачають залучення членів сім’ї ФОП до його діяльності без оформлення трудових відносин.

Виглядає так, що ФОП створює нове робоче місце, укладає трудову угоду з мамою чи дружиною, забезпечує через сплату податків та єдиного внеску соціальні гарантії близьким людям.

Попри суперечливість у поглядах на це питання допоки оподаткування ведення малого сімейного бізнесу податковим законодавством не буде врегульовано, то й використання праці члена сім’ї без укладення трудового договору буде протиправним.

ДПС у Львівській області

газета Приватний підприємець

Additional Info

  • Размещение в RSS:: нет

Поделиться:

Количество просмотров: 9396

Новий номер!

  • Звітуємо/сплачуємо податки за І квартал 2024 року
  • Річна звітність загальносистемника: заповнення додатка Ф2

Детальніше...

Мы на Facebook

Популярне